Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΕΒΙΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-2009



STEVIA WORLD EUROPE CONFERENCE
( FRANKFURT 18/11/2009 )
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
( ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 18/11/2009 )


Παγκόσμιο Συνέδριο της Στέβιας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. στις 18/11/2009 στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.
Στο Συνέδριο υπήρξε αθρόα συμμετοχή 150 συνέδρων από 100 χώρες, στο οποίο ο μόνος σύνεδρος από την Ελλάδα ήταν ο γεωπόνος Παύλος Καπόγλου , συγγραφέας του βιβλίου «ΣΤΕΒΙΑ: Γλυκιά, αλλά… αθώα. Μια νέα πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ».
Ι. ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
Στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Στέβια συμμετείχαν πάνω από 150 Σύνεδροι, που εκπροσώπησαν περίπου 100 χώρες και από τις 5 Ηπείρους. Μεταξύ των συνέδρων ήταν οι πιο διάσημοι επιστήμονες, ερευνητές και επιχειρηματίες που εκπροσώπησαν τις πιο γνωστές στην Υφήλιο εταιρίες-πρωταγωνιστές της έρευνας και διάδοσης της καλλιέργειας, της μεταποίησης και της εμπορίας των προϊόντων της Στέβιας σε όλο τον Κόσμο. Από την Ευρώπη συμμετείχαν Σύνεδροι, από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, κ.ά. χώρες. Από την Ελλάδα συμμετείχε μόνο ένας Σύνεδρος, ο Γεωπόνος Παύλος Καπόγλου συγγραφέας του βιβλίου «Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ», προσκεκλημένος από την οργανώτρια εταιρία..




ΙΙ. ΟΙ ΟΜΗΛΙΤΕΣ- ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
Οι εισηγητές-ομιλητές του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Στέβιας ήταν οι πιο διάσημοι επιστήμονες ερευνητές και επιχειρηματίες, εκπρόσωποι των πιο γνωστών εταιριών του χώρου. Οι ομιλητές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των διεθνών ερευνών για τις ευεργετικές ιδιότητες της Στέβιας καθώς και για την ασφάλεια της Στέβιας για την ανθρώπινη Υγεία, αλλά και για τις χρήσεις της στη διατροφή και στην ιατρική. Επίσης άλλοι εκπρόσωποι διάσημων εταιριών του χώρου παρουσίασαν τις πολυετείς εμπειρίες τους και τις προτάσεις τους για την εμπορική επιτυχία της καλλιέργειας και της χρήσης της Στέβιας στη διεθνή αγορά.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι μεταξύ των εισηγητών ήταν εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέβιας ( EUSTAS), διάσημοι ερευνητές του καθολικού Πανεπιστημίου της Leuven του Βελγίου ( που είναι πρωτοπόρο στα θέματα έρευνας της Στέβιας στην Ευρώπη). Επίσης εισηγητές ήταν εκπρόσωποι των μεγάλων εταιριών της Ιαπωνίας, της Παραγουάης, της Κίνας, της Ινδίας, της Μαλαισίας, της Βραζιλίας, των ΗΠΑ κ.ά χωρών, που πρωταγωνιστούν στο επιστημονικό και επιχειρηματικό χώρο της Στέβιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: