Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΑΛ ΣΕ ΚΈΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 5-4-2012


           ΣΤΕΒΙΑ  


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ- ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ  ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΉΠΙΟ - ΣΤΕΒΙΟΣΠΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΠΌΝΟΥ ΠΑΎΛΟΥ ΚΑΠΌΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΆΝΔΡΕΙΑ 5/4/2012





Το ΕΠΑΛ Γεωπονικής κατεύθυνσης από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το πρωί της  5/4/2012  το Εργαστήριο Έρευνας και παραγωγής σποροφύτων Στέβιας του Γεωπόνου- Ερευνητή Στέβιας κ.Παύλου Καπόγλου στην Κορυφή Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ - Γεωπονικής κατεύθυνσης Χαλάστρας γνώρισαν από κοντά τη Στέβια και είδαν φυτά Στέβιας, τα οποία επέζησαν στον βαρύ Χειμώνα του 2011-2012 ( με θερμοκρασίες γύρω στους - 10 βαθμούς Κελσίου)  και είχαν αναβλαστήσει.




Ο Γεωπόνος κ. Παύλος Καπόγλου ενημέρωσε του μαθητές  για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της Στέβιας, τα πλεονεκτήματα της έναντι της ζάχαρης και των άλλων γλυκαντικών ουσιών και για τα οφέλη στην υγεία μας από τη χρήση της Στέβιας στην διατροφή μας.
Στη συνέχεια τους ενημέρωσε γενικά για το φυτό Στέβια: Για τη διαδικασία παραγωγής σποροφύτων σε θερμοκήπιο και σε υπαίθρια Στεβιοσπορεία.για τις διάφορες φάσεις της  καλλιέργεια της, καθώς και για τα οικονομικά αποτελέσματα και την κερδοφορία της Στέβιας.
Επεσήμανε, ότι η Στέβια σε σύγκριση με άλλες μεγάλες καλλιέργειες στην Ελλάδα είναι περισσότερο κερδοφόρα και μπορεί να προσφέρει κερδοφόρα διέξοδο στους Έλληνες αγρότες.
Ακόμη η καλλιέργεια και η μεταποίηση της Στέβιας μπορεί να  συμβάλλει στην Αγροτική και Βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας μας.

Πηγή: http://stevia-kapogloupm.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: